• 0
cassiel

[Tutorial] How to Create Ragnarok Offline 2013 client [Tutorial]

Question

Recommended Posts

  • 0
 

If you choose another date of your ragexe you can find your ‘packet’ in this link

 http://rathena.org/board/topic/82726-2013-ragexe-and-diff-up-to-date-2013-07-03/

 

I am using a 2013-08-07aRagexe, and I can't find the packet for this

one. Is there any packet for this? Should I use the older ones? If so,

what changes do I need to do?

 

****************************

GOT IT Fixed lol. Thanks anyways

What was the packet ver for your client and where did you find it?

On another note I had the same error as a previous poster, though it seemed to go away after I added in the optioninfo file. http://rathena.org/board/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=7890

However, I still encounter http://rathena.org/board/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=7891 as seen in 022b1cd948.jpg. Afterwards it brings up the client and says it failed to authenticate (5011).

Anyone have any suggestions as to how to fix these errors?

I've tried the navi deletions mentioned before but these errors seem to persist. my files seem to be updated. I'm currently trying to use the 2013-07-03a client since I couldn't find the packet ver for any new clients.

 

Thanks

Edited by crimmori

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

it is Cassiel ... I got this error when I open the server, I can log in and play the more I wanted to get this error, how can I know? already deleted those files navi, and already spent lua decided to lub and type 2 errors most still have that. :/

 

28sueeq.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

which one?

post-6128-0-25361500-1375949448_thumb.png

Edited by eRO2012

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

 

 

If you choose another date of your ragexe you can find your ‘packet’ in this link

 http://rathena.org/board/topic/82726-2013-ragexe-and-diff-up-to-date-2013-07-03/

 

I am using a 2013-08-07aRagexe, and I can't find the packet for this

one. Is there any packet for this? Should I use the older ones? If so,

what changes do I need to do?

 

****************************

GOT IT Fixed lol. Thanks anyways

What was the packet ver for your client and where did you find it?

On another note I had the same error as a previous poster, though it seemed to go away after I added in the optioninfo file. http://rathena.org/board/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=7890

However, I still encounter http://rathena.org/board/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=7891 as seen in 022b1cd948.jpg. Afterwards it brings up the client and says it failed to authenticate (5011).

Anyone have any suggestions as to how to fix these errors?

I've tried the navi deletions mentioned before but these errors seem to persist. my files seem to be updated. I'm currently trying to use the 2013-07-03a client since I couldn't find the packet ver for any new clients.

 

Thanks

 

I used 2013-07-17cRagexe.exe as well as 2013-07-17cRagexe.xdiff instead of the newer clients.
 
After patching the client I went ahead and changed the "#define PACKETVER 20130717" in the Server/trunk/src/common/mmo.h
 
I also rebuilt my rAthena-10.sln before I ran the server.

 

it is Cassiel ... I got this error when I open the server, I can log in and play the more I wanted to get this error, how can I know? already deleted those files navi, and already spent lua decided to lub and type 2 errors most still have that. :/

 

28sueeq.png

 

I am also getting the same error however after I clicked on "OK" then that's the time that it will show my characters. I am also wondering how I can resolve this. 

 

Also, how can I change the maximum level from 99 as max level to 255 or 500? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

i already create many priavte server .... and ro is the most special special cial cial cial ~

thx for tutorial

 

and i hate the c++ step ... i already fail hundred time T^T 

but now success .... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@eRO2012

Developer Default

thnx

Always failed to connect to server and can't register new account using _M/_F

post-6128-0-27835000-1375977360_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
 

t0rmenti0n

                

                    

Posted Today, 04:18 AM

                    

                        

crimmori, on 07 Aug 2013 - 21:56, said:snapback.png

Quote

 

 

Quote

If you choose another date of your ragexe you can find your ‘packet’ in this link

 http://rathena.org/board/topic/82726-2013-ragexe-and-diff-up-to-date-2013-07-03/

 

I am using a 2013-08-07aRagexe, and I can't find the packet for this

one. Is there any packet for this? Should I use the older ones? If so,

what changes do I need to do?

 

****************************

GOT IT Fixed lol. Thanks anyways

What was the packet ver for your client and where did you find it?

On another note I had the same error as a previous poster, though it seemed to go away after I added in the optioninfo file. http://rathena.org/b...&attach_id=7890

However, I still encounter http://rathena.org/b...&attach_id=7891 as seen in 022b1cd948.jpg. Afterwards it brings up the client and says it failed to authenticate (5011).

Anyone have any suggestions as to how to fix these errors?

I've tried the navi deletions mentioned before but these errors seem to

persist. my files seem to be updated. I'm currently trying to use the

2013-07-03a client since I couldn't find the packet ver for any new

clients.

 

Thanks

 

I used 2013-07-17cRagexe.exe as well as 2013-07-17cRagexe.xdiff instead of the newer clients.

 

After patching the client I went ahead and changed the "#define PACKETVER 20130717" in the Server/trunk/src/common/mmo.h

 

I also rebuilt my rAthena-10.sln before I ran the server.

 

You never mentioned what the packet ver for your client was. I assumed it was 39, though I did test it with 38 and so I changed my clientinfo.xml and the packet_db.txt to match, adding in the appropriate packet info for the client.

I've gone through the steps seemingly perfectly but I still get http://puu.sh/3X4bj/ec0d36a7b2.jpg .

After I click it I get a "Failed to authenticate. (5011)" http://puu.sh/3X4ek/dcbeb090ab.jpg .

I thought it might have something to do with the lua file it references, the 2dlayerdir_f.lua file is not present in the luafiles514\lua files\spreditinfo location and so I redownloaded it from the svn and placed it into the folder as a lua. That still gave me the same two errors and so I tried converting it to a lub, temporarily removing the lua from the folder and placing the lub in instead. This gave me a "buf: bad header in precompiled chunk" though mind you this is from the most recent version http://puu.sh/3X4ns/986765fb1d.jpg . After clicking it I still got a "Failed to authenticate. (5011)" error. Just for testing's sake I placed both the .lub and the .lua in the folder. I got the "bug: bad header in precompiled chink" and then a "Rejected from Server. (30)" http://puu.sh/3X4u3/b8419962fd.jpg .

Any idea as to how I can fix these errors so that I can login?

 

Thanks

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how to change the korean language to english?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

eRO2012

You have read the topic it teaches everything?

done.. problem solved!

 

how about in max base lvl and job lvl wer can i edit it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Me too, how can I edit the max level as well as the max job level? Also, how can I change the drop rate as well as how can I add some head gears? sorry, I'm really noob at this.



Also, how to change the max stat, Hommun Level, and item info/slots/effect/skill boost(or reduce). This guide is pretty straight forward on creating a server but didn't discuss how to edit it. Please shed some light. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

i wonder why my post from a few days ago missing |:

@MonsTTer and crimmori thx for answering some question. and im sorry for late respond.

the problem of you two i can't find how to solve it , but from the error it must be related to file in this folder kRO client\Data\luafiles514\lua files\spreditinfo

in my kRO client\Data\luafiles514\lua files\spreditinfo i cant find that file of yours here's the list of my file on that folder

2dlayerdir_¿©.lub
2dlayerdir_³².lub
2dlayerdir_female.lub
2dlayerdir_male.lub
2dlayeroow_¿©.lub
2dlayeroow_³².lub
biglayerdir_female.lub
biglayerdir_male.lub
smalllayerdir_female.lub
smalllayerdir_male.lub

 

@t0rmenti0n This thread goals is just to make you succeced creating your ragnarok offline server and client work.

about how to edit it... it would be another thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
@cassiel

I also get the same problem with @MonsTTer, yes even though I myself was able to log in and play, the error still appears and gets very annoying

022b1cd948.jpg
 
but according to my friend, ¿© addressing F (I also do not know that it's right or wrong),
although my own making .lua and .lub separate or come together in a single GRF still get the error
 
any solution?

===============================================

damn, i got my own solution ..
just to mention, when get these error
 - see in your (costum).grf or search 2dlayerdir_f.lua in ur first merge data folder
 - and rename it to .lub

well thanks anyways for these awesome thread !
Edited by Neazossa
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how to download http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/2013-07-03aRagexe.xdiff ?



help i use 2012410



http://imageshack.us/photo/my-images/15/e4v.png/ help



after i login at choose charater there a password i cant choose my character



4. Open your xDiffPatcher.exe select your ragexe
file you download before which is I used (2013-07-03aRagexe.exe) and then
select your Diff files which is I used (Diff 2013-07-03 v1) and click LOAD.
 
Now look in “diff option” there are several choice to
pick, I recommended you to check this option:
     

 

 

 

i cannot do this set up how to download diff file   http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/2013-07-03aRagexe.xdiff ?

untitled.bmp

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

help how to fix this???

 

 

 

 

6. Create new folder and name it ‘Data Folder Translation'

right-click on ‘Data Folder Translation’ folder and choose ‘SVN checkout…’

Fill this link https://subversion.a...de-translation/ in “url of repository” and click ok,


this will download your 'data translation folder' from latest revision.  After complete click ok.

 

 

At this stage when the error in the tortoise, I've tried about 4 times and always download the error. ;/ Just missing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

can somebody send me the direct download link for "system and data" folder????coz when im doing it in tortoise i always end in errors -_-

 

 

 

Error: Can't move 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\tmp\svn-159C5CBA' to 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\pristine\2e\2ef8a375653f8f43457997a61e6c44396a1e24bd.svn-base':  
Error:  The system cannot find the path specified.  
Error: Additional errors:  
Error: Can't create directory 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\pristine\2e': A device attached to the system is not  
Error:  functioning.  
 
 
 
this is wht i get pls some1 help me on this...


i have a problem on this step....


15. Now let’s recompile your server, open Server\trunk\ right-click ‘rAthena-10.sln’ open with Microsoft Visual c++

 

 

i there any other device we can use on step 15???

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
@cassiel

I also get the same problem with @MonsTTer, yes even though I myself was able to log in and play, the error still appears and gets very annoying

022b1cd948.jpg

 
but according to my friend, ¿© addressing F (I also do not know that it's right or wrong),
although my own making .lua and .lub separate or come together in a single GRF still get the error
 
any solution?

===============================================

damn, i got my own solution ..

just to mention, when get these error

 - see in your (costum).grf or search 2dlayerdir_f.lua in ur first merge data folder

 - and rename it to .lub

well thanks anyways for these awesome thread !

thx for helping me to answer the problem /no1

 

how to download http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/2013-07-03aRagexe.xdiff ?

help i use 2012410

http://imageshack.us/photo/my-images/15/e4v.png/ help

after i login at choose charater there a password i cant choose my character

4. Open your xDiffPatcher.exe select your ragexe

file you download before which is I used (2013-07-03aRagexe.exe) and then

select your Diff files which is I used (Diff 2013-07-03 v1) and click LOAD.

 

Now look in “diff option” there are several choice to

pick, I recommended you to check this option:

     

 

 

 

i cannot do this set up how to download diff file   http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/2013-07-03aRagexe.xdiff ?

if you cant download the xdiff just copy paste the code in notepad and change the txt extension into xdiff

ex: 2013-07-03aRagexe.txt into 2013-07-03aRagexe.xdiff

 

can somebody send me the direct download link for "system and data" folder????coz when im doing it in tortoise i always end in errors -_-

 

 

 

Error: Can't move 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\tmp\svn-159C5CBA' to 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\pristine\2e\2ef8a375653f8f43457997a61e6c44396a1e24bd.svn-base':  
Error:  The system cannot find the path specified.  
Error: Additional errors:  
Error: Can't create directory 'C:\Users\pc2\Documents\Data Folder  
Error:  Translation\.svn\pristine\2e': A device attached to the system is not  
Error:  functioning.  
 
 
 
this is wht i get pls some1 help me on this...

i have a problem on this step....

15. Now let’s recompile your server, open Server\trunk\ right-click ‘rAthena-10.sln’ open with Microsoft Visual c++

 

 

i there any other device we can use on step 15???

have you follow the step?

6. Create new folder and name it ‘Data Folder Translation'

right-click on ‘Data Folder Translation’ folder and choose ‘SVN checkout…’

Fill this link https://subversion.a...de-translation/ in “url of repository” and click ok,

 

 

no you can't use other software to recompile it. since the server coded in c++

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Do you think that 2013-07-03aRagexe.exe more stable? or no? then which one?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Cassiel, can you give me your luafiles514 and system folder please

this is the only way to fix client side error

i really appreciate it

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.