• 0
cassiel

[Tutorial] How to Create Ragnarok Offline 2013 client [Tutorial]

Question

Recommended Posts

  • 0

My loki.ini
 

 

[settings]
; Window Caption
Title = "Loki"

; Must be on same dir of Loki
Exe = "2013-07-17cRagexe_patched.exe"

; Where is background?
BG = "/loki skin/default.bmp"

; Only set "true" if your server is using MD5 passwords
MD5 = "false"

; Exe Arg
ExeArg = "-1rag1"

; Loki Launcher Var
[Loki Launcher]
Keep=true
User=admin_M

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@zhaosin okay loki.ini is ok.

patch your decompile ragexe with this option:

- Disable  Ragexe Filename Check
- Disable HShield
- Disable Packet Encryption
- Enable Multiple GRFs
[email protected] Bug Fix
- Ignore Missing File Error
- Ignore Missing Palette Error
- Increase Headgear ViewID to 5000
- Increase Zoom
- Load ItemInfo.lua before lub
- Read Data Folder First
- Read msgstringtable.txt
- Read questid2display.txt
- Translate Client In English
- Use Normal Guild Brackets
- Use Ragnarok Icon
- eXtract MsgStringTable.txt
- eXtract txt file strings 


 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@zhaosin okay loki.ini is ok.

patch your decompile ragexe with this option:

- Disable  Ragexe Filename Check
- Disable HShield
- Disable Packet Encryption
- Enable Multiple GRFs
[email protected] Bug Fix
- Ignore Missing File Error
- Ignore Missing Palette Error
- Increase Headgear ViewID to 5000
- Increase Zoom
- Load ItemInfo.lua before lub
- Read Data Folder First
- Read msgstringtable.txt
- Read questid2display.txt
- Translate Client In English
- Use Normal Guild Brackets
- Use Ragnarok Icon
- eXtract MsgStringTable.txt
- eXtract txt file strings 

 

 

visual basic    /oops   are you sure?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

hum hello all, i have some problem with lua and lub2013. wheni using ragexe2013, withoriginal lua.lub release itll work perfectly. but whe i try to add all y mys custom mob and custom npc, i have sont warning error about NPCRADIUSLOCATION and SHADOWTABLE.did i have to update this lub with the custom too or not?

ill precise without custom mob all word perfectly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@zhaosin okay loki.ini is ok.

patch your decompile ragexe with this option:

- Disable  Ragexe Filename Check
- Disable HShield
- Disable Packet Encryption
- Enable Multiple GRFs
[email protected] Bug Fix
- Ignore Missing File Error
- Ignore Missing Palette Error
- Increase Headgear ViewID to 5000
- Increase Zoom
- Load ItemInfo.lua before lub
- Read Data Folder First
- Read msgstringtable.txt
- Read questid2display.txt
- Translate Client In English
- Use Normal Guild Brackets
- Use Ragnarok Icon
- eXtract MsgStringTable.txt
- eXtract txt file strings 

 

 

visual basic    /oops   are you sure?

diff with xdiffpatcher, you can found download link in the #1, btw that's not the solution the solution is by run loki.exe as administrator /gawi

 

@zhaosin forget about all i said. just right click loki.exe and run as administrator that's how to solve your problem.

Edited by cassiel

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how to update server files?.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how to update server files?.. 

right click the folder and choose svn update?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, im new here and I admit I am noob at this... Sadly im currently lost at step 3 :(

 

I dont know how to download that xdiff files. Do you copy paste it to a notepad or something... The tutorial on the link confuses me. Help pls :(

 

Oh yeah I tried that copy paste but an error show when i press LOAD..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hi, I followed the steps as posted and have successfully converted to a 2013 client with the english translations, but I have a problem with the character auras.

 

When a character is at level 150, the blue aura doesn't show as well as when at 160, the yellow aura doesn't.

 

Tried all jobs and it seems that only Kagerou and Oboro had yellow auras at level 160. The blue aura at 150 on Kagerou and Oboro doesn't show.

 

Anyone encountered this problem too? I hope someone can give an advice what step I can do to correct this.

 

P.S. Tried changing the max_lvl and aura_lvl on client.conf but this doesn't solve my problem.


@Concussion

 

Hello, im new here and I admit I am noob at this... Sadly im currently lost at step 3 :(

 

I dont know how to download that xdiff files. Do you copy paste it to a notepad or something... The tutorial on the link confuses me. Help pls :(

 

Oh yeah I tried that copy paste but an error show when i press LOAD..

 

the .xdiff extension should be retained. On this site: http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/, RIGHT CLICK >> Save Link As >> and a pop-up window should appear to save the .xdiff files

Edited by Boom
  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hmm I was giving this a try to see where I would end up.

 

I have spent hours on this trying to figure out what is wrong but I am stumped.

 

I downloaded the new Miruku and the 2013 08 01 client from nickyzai.

I applied my diffs to create my executable.

I moved both my System and Data folder into both of my RO root folders for Miruku and 20130801NickyZai

I inserted luatolub.bat inside my luafiles544 folder and launched it, turning all of my files into lubs.

 

I then created compressed my data folder into a grf and tried launching the game via loki launcher.

 

I got into the the login screen perfectly fine. Everything works, I was able to log in.

 

I got everything up and running however for some odd reason my client closes everytime I try to log into the game.

It also errors from creating a new char and just changing the hairstyles.

 

Does anyone have any ideas on why this is happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hmm I was giving this a try to see where I would end up.

 

I have spent hours on this trying to figure out what is wrong but I am stumped.

 

I downloaded the new Miruku and the 2013 08 01 client from nickyzai.

I applied my diffs to create my executable.

I moved both my System and Data folder into both of my RO root folders for Miruku and 20130801NickyZai

I inserted luatolub.bat inside my luafiles544 folder and launched it, turning all of my files into lubs.

 

I then created compressed my data folder into a grf and tried launching the game via loki launcher.

 

I got into the the login screen perfectly fine. Everything works, I was able to log in.

 

I got everything up and running however for some odd reason my client closes everytime I try to log into the game.

It also errors from creating a new char and just changing the hairstyles.

 

Does anyone have any ideas on why this is happening?

dont check 64k hairstyle when diff the ragexe.

 

Hi, I followed the steps as posted and have successfully converted to a 2013 client with the english translations, but I have a problem with the character auras.

 

When a character is at level 150, the blue aura doesn't show as well as when at 160, the yellow aura doesn't.

 

Tried all jobs and it seems that only Kagerou and Oboro had yellow auras at level 160. The blue aura at 150 on Kagerou and Oboro doesn't show.

 

Anyone encountered this problem too? I hope someone can give an advice what step I can do to correct this.

 

P.S. Tried changing the max_lvl and aura_lvl on client.conf but this doesn't solve my problem.

@Concussion

 

Hello, im new here and I admit I am noob at this... Sadly im currently lost at step 3 :(

 

I dont know how to download that xdiff files. Do you copy paste it to a notepad or something... The tutorial on the link confuses me. Help pls :(

 

Oh yeah I tried that copy paste but an error show when i press LOAD..

 

the .xdiff extension should be retained. On this site: http://k3dt.eu/Ragexe/unpacked/Diffs/, RIGHT CLICK >> Save Link As >> and a pop-up window should appear to save the .xdiff files

@boom for the aura you need to change it in src, i already post in #56

 

open Server\trunk\src\map\map.h with notepad and search Max_level 160 changed into Max_level 175 then save it

now you must recompile your server since you changed something in src.

 

after you recompile your server, open Server\trunk\db\re\job_exp.txt with notepad

change this 

//Base - 3rd Jobs, Baby 3rds, Expanded Super Novice, and Kagerou/Oboro

//Note: (First 98 values [Level 1 - 98] are dummy values (used Adv Jobs values), because 3rd classes start at level 99.)

160,4054

change 160 value to 175

 

then  change this too

//Job - 3rd Jobs, Baby 3rds, Expanded Super Novice, and Kagerou/Oboro

50,4054

change 50 to 60

 

and save it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

dont check 64k hairstyle when diff the ragexe.

 

Oh wow lol...

 

Does any of these clients support 64k hair styles?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello, im new here and I admit I am noob at this... Sadly im currently lost at step 3 :(

 

I dont know how to download that xdiff files. Do you copy paste it to a notepad or something... The tutorial on the link confuses me. Help pls :(

 

Oh yeah I tried that copy paste but an error show when i press LOAD..

sorry about the link. i thought it would be easier if i put that link because you can also learn how to use xdiff patcher. going to change it now.

just like boom said you may found xdiff on this link. now you may do the next step on #1

Oh wow lol...

 

Does any of these clients support 64k hair styles?

it's the xdiff patcher problem, i think you should ask in this thread :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When using right click with items( to see their collection view ), does anyone else error from doing so?

 

I have tried using 2013 05 13 and 2013 03 20. It errors on both. Is this natural or am I doing something wrong?

 

Neverfind found this issue.

item ____ was checked on.

Edited by Evelynn

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

When using right click with items( to see their collection view ), does anyone else error from doing so?

 

I have tried using 2013 05 13 and 2013 03 20. It errors on both. Is this natural or am I doing something wrong?

 

Neverfind found this issue.

item ____ was checked on.

any errors isn't natural. is that error apply to all items or for specific item?

it works fine for me. i use 2013-07-17 ragexe

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

I errored due to using the new Miruku. I switched to my 20130801 RO Folder and everything works fine now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Uhhh yeah so I am having trouble with step 6..

 

I did that svn checkout however there was an error while downloading the files... i tried it 3x and the error was the same....

It did not download the whole file... So i tried to download the folders one by one and found out that the error occurs while downloading data/sprite

I just want to know is it just me or.....

 

Anyway i still continued after that and I downloaded the files the werent downloaded coz of the error...

 

And when I tried to login in using loki.exe it gave me an error that says...

 

[string "buf"]:1:attempt to index global 'CmdOnOffList'(a nil value)

 

and another one..

 

2DLayerDir_F.lua:99:table index is nil

 

im guessing its bcoz of that svn chckout error.. Help Pls.. Thank you 

 

EDIT:

 

I tried to download it again and was finally successful.. 

Though i cant see special npcs and the cash shop is empty..My client is now working  

 

Thank you very much :)

Edited by Concussion

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Cassiel, I am not able to download the date guy. :/
always of an error on my tortoise, is leveling me in zip, rar? please?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Help please!

 

i followed the guide perfectly, but how come i cant change the resolution? im having this error

 

post-19489-0-50729700-1375858341_thumb.png

 

post-19489-0-72158200-1375858337_thumb.png

 

how can i fix this?

 

and also when im opening Loki and after logging in i get this error

 

post-19489-0-08357500-1375858344_thumb.png

 

post-19489-0-05350200-1375858347_thumb.png

 

i am also having some problems ingame, its about the battle log and system log its in Korean

 

post-19489-0-46430000-1375858349_thumb.jpg

 

Help me please!

 

And one more thig, how can i make this online? for my friends to be able to play on my server? step by step please? thanks!

Edited by euliesces

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Ok. server is up but this keeps bugging me.. I can login to the server but I want to get rid of these errors..

 

 

ro1.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

how to update server files?.. 

right click the folder and choose svn update?

if i update my svn will all the configurations will revert to the original state? or the configs i made will be untouched and update ? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry for late respond guyss...

 

Cassiel, I am not able to download the date guy. :/
always of an error on my tortoise, is leveling me in zip, rar? please?

Which one you can't download?

 

Help please!

 

i followed the guide perfectly, but how come i cant change the resolution? im having this error

 

attachicon.gif2.png

 

attachicon.gif1.png

 

how can i fix this?

 

and also when im opening Loki and after logging in i get this error

 

attachicon.gif3.png

 

attachicon.gif4.png

 

i am also having some problems ingame, its about the battle log and system log its in Korean

 

attachicon.gif5.jpg

 

Help me please!

 

and also how can i make my char appearance into a GM suit?

Note: only do this step if you found the problem below.

Problem 1:

setup resolution problem: there is missing file in kRO client\system\lua514\ that file name is optioninfo.lub

you may download from here and put on that folder.

 

Problem 2:

'queryNavi_Distance_Map' problem: go to Data Folder Translation\Data\luafiles514\lua files\navigation then deleted the file below:

navi_linkdistance_krpri.lub

navi_linkdistance_krsak.lub

navi_npcdistance_krpri.lua

navi_npcdistance_krsak.lua

 

on my #1 post /shy

 

about battle log have you follow this step?

step no 8 on client.

8. Now change all lua extension to lub extension in your data translation folder you've download.........

 

and about the gm suit change the clientinfo.xml

<admin></admin> <--- fill with your id number you want. so that id will wear gm suit

ex: <admin>200001</admin>

 

 

Ok. server is up but this keeps bugging me.. I can login to the server but I want to get rid of these errors..

 

 

ro1.jpg

Problem 2:

'queryNavi_Distance_Map' problem: go to Data Folder Translation\Data\luafiles514\lua files\navigation then deleted the file below:

navi_linkdistance_krpri.lub

navi_linkdistance_krsak.lub

navi_npcdistance_krpri.lua

navi_npcdistance_krsak.lua

 

on my #1 post /shy

 

 

how to update server files?.. 

right click the folder and choose svn update?

if i update my svn will all the configurations will revert to the original state? or the configs i made will be untouched and update ? thanks

well i always back up my conf before updating, just incase there is something wrong happen /ok

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Sorry for late respond guyss...

Ok. server is up but this keeps bugging me.. I can login to the server but I want to get rid of these errors..

 

 

ro1.jpg

Problem 2:

'queryNavi_Distance_Map' problem: go to Data Folder Translation\Data\luafiles514\lua files\navigation then deleted the file below:

navi_linkdistance_krpri.lub

navi_linkdistance_krsak.lub

navi_npcdistance_krpri.lua

navi_npcdistance_krsak.lua

 

on my #1 post /shy

 

 

 

as you can see I already removed those..

ro2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

6. Create new folder and name it ‘Data Folder Translation'

right-click on ‘Data Folder Translation’ folder and choose ‘SVN checkout…’

Fill this link https://subversion.a...de-translation/ in “url of repository” and click ok,


this will download your 'data translation folder' from latest revision.  After complete click ok.

 

 

At this stage when the error in the tortoise, I've tried about 4 times and always download the error. ;/ Just missing it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

If you choose another date of your ragexe you can find your ‘packet’ in this link

 http://rathena.org/board/topic/82726-2013-ragexe-and-diff-up-to-date-2013-07-03/

 

I am using a 2013-08-07aRagexe, and I can't find the packet for this one. Is there any packet for this? Should I use the older ones? If so, what changes do I need to do?

 

****************************

GOT IT Fixed lol. Thanks anyways

Edited by t0rmenti0n

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.