Jump to content
  • 0
Minato

SQLSTATE[42S02]: Base table or view not found: 1146 Table '***_db.guild_emblems' doesn't exist

Question

Hello everybody.

I just installed FluxCP today and I get the following error when I click on "Who's Online" or "Ranking Info".

 

db-guild-emblems.thumb.png.8399e48f7b39a077e33bf54177c9fd5b.png

 

I would be very grateful if someone has a solution for me.

I thank you in advance for your time.

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
2 hours ago, Minato said:

Hello everybody.

I just installed FluxCP today and I get the following error when I click on "Who's Online" or "Ranking Info".

 

db-guild-emblems.thumb.png.8399e48f7b39a077e33bf54177c9fd5b.png

 

I would be very grateful if someone has a solution for me.

I thank you in advance for your time.

https://github.com/rathena/rathena/blob/1eb930c92830c81d640d7928fc775250e2d0a955/sql-files/web.sql

Run above SQL script

  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thank you very much you two. You have helped me a lot! 🙂

Do I understand correctly that the latest rAthena version now has this web service integrated?

Best regards.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

It's strange...

I was able to install the web service, emblems are uploaded and the ERROR message has disappeared.

But nothing is displayed in Ranking, Who's Online, Guilds, Item DB, Monster DB.

I have installed the latest FluxCP version. I guess no information can be read out?

Ranking says:
There are no characters.

Who's Online says:
No characters found. (But I am online with an account that has normal player privileges).

ItemsDB says:
No items found. (But I have imported the necessary .sql files).

MonsterDB:
No monsters found.  (Again, the .sql files have been imported).

The Servers.php is set to 'Renewal' => true

Unfortunately, I am a bit at a loss at the moment. ^^"

------------

Edit:

Okay I could now fix some problems thanks to this PR. ( https://github.com/rathena/FluxCP/pull/275 ) Unfortunately, the database is not output correctly.  A search field appears, but it is not possible to search for items. Also no list with items appears.

When I search for monsters in the MonsterDB, no drops are listed.

Edit 2:

Fixed my problem by making the following change in "\modules\item\index.php"

if($server->isRenewal) {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db_re_compat", "{$server->charMapDatabase}.item_db2_re_compat");
    } else {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db", "{$server->charMapDatabase}.item_db2");
    }

changed to

if($server->isRenewal) {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db_re", "{$server->charMapDatabase}.item_db2_re");
    } else {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db", "{$server->charMapDatabase}.item_db2");
    }

Edited by Minato
Bugs :(
Link to comment
Share on other sites

  • 0
21 hours ago, Minato said:

It's strange...

I was able to install the web service, emblems are uploaded and the ERROR message has disappeared.

But nothing is displayed in Ranking, Who's Online, Guilds, Item DB, Monster DB.

I have installed the latest FluxCP version. I guess no information can be read out?

Ranking says:
There are no characters.

Who's Online says:
No characters found. (But I am online with an account that has normal player privileges).

ItemsDB says:
No items found. (But I have imported the necessary .sql files).

MonsterDB:
No monsters found.  (Again, the .sql files have been imported).

The Servers.php is set to 'Renewal' => true

Unfortunately, I am a bit at a loss at the moment. ^^"

------------

Edit:

Okay I could now fix some problems thanks to this PR. ( https://github.com/rathena/FluxCP/pull/275 ) Unfortunately, the database is not output correctly.  A search field appears, but it is not possible to search for items. Also no list with items appears.

When I search for monsters in the MonsterDB, no drops are listed.

Edit 2:

Fixed my problem by making the following change in "\modules\item\index.php"

if($server->isRenewal) {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db_re_compat", "{$server->charMapDatabase}.item_db2_re_compat");
    } else {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db", "{$server->charMapDatabase}.item_db2");
    }

changed to

if($server->isRenewal) {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db_re", "{$server->charMapDatabase}.item_db2_re");
    } else {
        $fromTables = array("{$server->charMapDatabase}.item_db", "{$server->charMapDatabase}.item_db2");
    }

did you already pull format db also for FluxCP ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.